DETHO Services - Rijdtstraat 98 - 6114 AM - Susteren - T 06 5434 5918 - info@dethoservices.nl

Veiligheidskundige

Werkgevers en werknemers zijn samen verantwoordelijk voor veilige en gezonde werkomstandigheden. Uitspraken doen over de veiligheid van een werkplek en het voldoen aan alle veiligheidseisen, vereist deskundigheid. De veiligheidskundige is specialist op het gebied van veilig werken.
Kort samengevat is de veiligheidskundige een specialist die kennis heeft van en/of onderzoek doet naar methodieken waarmee gevaren op de werkplek vastgesteld en geanalyseerd worden.

Ook houdt hij of zij zich bezig met normstellingen aangaande veilig werken. Op basis van onderzoek adviseert de veiligheidskundige op welke wijze de gevaren en risico's binnen een organisatie beheerst kunnen worden.
Aandachtsgebied van deze specialist is werken met machines en gereedschappen, maar ook voor een groot aantal andere aspecten over veilig werken kunt u bij de veiligheidskundige terecht.

Hij of zij weet ook wat de rol van menselijk gedrag en/of van organisatorische aspecten is, bij het ontstaan van onveilige situaties. Vanuit deze specifieke deskundigheid kan de veiligheidkundige werkgever en werknemers adviseren over veilige werksituaties.
Bij DETHO Services bent U aan het juiste adres als U advies en/of begeleiding nodig heeft op veiligheidskundig gebied.