DETHO Services - Rijdtstraat 98 - 6114 AM - Susteren - T 06 5434 5918 - info@dethoservices.nl

Bouwkundige foliebaden

Een bouwkundig foliebad is een duurzaam bad wat vakkundig gebouwd dient te worden. Met name de verwerking van de folie in de bak ter plaatse vraagt om ervaring en deskundigheid van de zwembadbouwer en is derhalve specialistenwerk.
Met een bouwkundig foliebad heeft U alle vrijheid voor wat betreft vorm, afmetingen en kleuren.

Globaal gezien gaan de werkzaamheden als volgt;

  • De grond wordt uitgegraven en er wordt een betonvloer gestort;
  • De bak kan worden gemetseld of gestort;
  • De verschillende inbouwdelen worden geplaatst;
  • Het zwembad wordt rondom voorzien van de benodigde leidingen;
  • De binnenzijde wordt bekleed met een scheidingsvlies (foam);
  • Vervolgens wordt een speciale, sterke, dikke en weersbestendige gewapende folie volledig strak en plooiloos in het bad gelast.
  • Als laatste worden de randafwerking geplaatst en inbouwdelen afgemonteerd.

Een foliebad is dus letterlijk en figuurlijk een bad op maat gemaakt, wat tevens een groot voordeel is. Immers, u bent vrij in de keuze van maatvoering, vorm en kleur van de folie. Met name in kleur zijn tegenwoordig veel fraaie mogelijkheden. De tijd dat een zwembad persé blauw diende te zijn ligt namelijk ver achter ons. Steeds vaker worden kleuren als wit, zand en grijs toegepast bij foliebaden. Niet alleen realiseert u daarmee een prachtige waterkleur, ook zijn er vele mogelijkheden met bijvoorbeeld een contrasterende rand- en/of terrasafwerking.
Het bouwkundig foliebad kan uitgebreid worden met diverse verschillende inbouwdelen en accessoires zoals onderwaterverlichting, jetstream, waterstroom en diverse inlooptrappen in allerlei vormen. Het bouwkundig foliebad is geschikt voor zowel binnen als buitengebruik.
U kunt bij DETHO Services terecht voor de bouw van Uw complete zwembad, vanaf het graafwerk tot en met de installatie en afwerking. Tevens bent U natuurlijk vrij om diverse werkzaamheden in eigen beheer uit te voeren, wat kostentechnisch interessant is.